Közlemény

A C3 Alapítvány <19 Szabadfogású Számítógép versenyének díjkiosztó eseményét követően a zsűri olyan információk birtokába jutott, amelyek igazolják, hogy a fő díjazott súlyosan vétett a verseny szabályzata ellen: Raymond Lakewood két videója létrehozásához nem kizárólag saját szellemi termékeit használta fel. A zsűri ezért úgy döntött, hogy Raymond Lakewoodot kizárja a versenyből, díját visszavonja. A zsűri december első hetében ismét összeül és dönt arról, hogy a visszavont díjat más versenyzőnek ítéli-e.

<19 SZABADFOGÁSÚ SZÁMÍTÓGÉP 2012

A C3 Alapítvány tizedik alkalommal szervezte meg 19 év alatti, országos és határon túli fiatalokat megszólító számítógépes versenyét.

Nevezni lehetett bármivel, ami számítógéppel készült, legyen az rajz, animáció, zene, játék, honlap, portál, kiegészítő alkalmazás, mobilkommunikációs fejlesztés, robot, saját készítésű szoftver vagy hardver, illetve bármilyen egyéb informatikai megoldás. A műnek csak a pályázó képzelőereje szabott határt.

A versenyre 2012-ben 401 pályamunka érkezett 393 nevezőtől, amelyek közül a legjobbnak ítélt 13 művet díjazta a zsűri és állította ki a C3 a kiállításon. A zsűrizés legfőbb szempontja a kreativitás volt.