Szabadfogású Számítógép

Verseny 19 év alatti fiataloknak a C3 Alapítvány szervezésében

Szabadfogású Számítógép

DÍJÁTADÓ és KIÁLLÍTÁS

2018. december 1-2.

A verseny tetőpontja egy egynapos esemény az Új Budapest Galériában, a Bálna Budapest épületében, december elsején.

Délelőtt workshopok várják az érdeklődőket (10.15-14.00), 15 órakor a verseny meghívott nyertesei átveszik nyereményeiket és bemutatkoznak a külföldi partnerversenyek képviselői, majd 16 órakor megnyitjuk a pályaművekből rendezett kiállítást, mely még másodikán, vasárnap is látogatható.

WORKSHOPOK

2018. december 1. (10:15 - 14:00)
Új Budapest Galériában, a Bálna Budapest épületében

A díjátadó napján különböző workshopokon vehetnek részt az érdeklődők (nem csak a nyertesek)!
Regisztrálni a verseny@c3.hu e-mail címen lehet, a jelentkező nevével, életkorával és a választott workshop nevével.
Kérés esetén tudunk igazolást kiállítani a workshopon való részvételről.

1. W.O.M.B.A.T. - Workshop Oszcilláció, Mesterséges Intelligencia, Berhelés, Auditív Folyamatok Témában
12-18 évesek számára

Workshop vezetők: Sztojánovics Andrea, Szécsényi-Nagy Loránd, Nagy Ágoston

Referencia videók:
https://www.youtube.com/watch?v=RuAPTEZ8t5Q https://www.youtube.com/watch?v=6XC3x6_vNkE

A workshop három részből tevődik össze:

1. Hogyan lehet a számítógéppel interakcióba lépni? Milyen vezérlési módok léteznek? Rajzold meg a saját hangszered: készíts olyan kézzel festett vezérlőrendszert, mely interaktív módon lép kapcsolatba a számítógéppel. S hogy milyen módon? A workshopon használt szoftver, az Arduino segítségével saját magad programozhatod az elkészült művedet.

2. Kísérletezz a hangokkal és alkoss újfajta zenét, amilyet még nem hallottunk. Számítógépes kód segítségével szólaltasd meg a dallamokat és velük együtt hozd mozgásba az általuk létrehozott animációkat. A hangoknak formái, színei is lehetnek, a workshopon azt is megmutatjuk, ezek hogyan működnek. Emellett, ha szeretnéd, a gépek együtt tudnak zenéli veled, próbáld ki, milyen, amikor közösen alkottok dallamokat és látványokat gépi intelligencia segítségével. A workshopon bemutatott példák javascript-ben készülnek, a használatukhoz elég pár parancsot megtanulnod és már el is kezdheted építeni a saját kreatív programjaidat.

3. Saját hangszer összeállítása a vezérléssel: Kösd össze a rajzaidat a hangokkal és az animációkkal. Most megismerheted, hogyan lehet a fizikai környezetet összekapcsolni digitális, virtuális algoritmusokkal. A rajzaidból és az érzékelőkből már össze is rakhatod a saját hangszeredet, vj szettedet, vagy akár alkotótársadat aki a gépi tanulás segítségével folyamatosan fejlődik veled




2. Papíranimációs workshop
6-14 évesek számára

Workshopvezető: Bodócs-Usher Ruby

A workshop az animációs csapatmunka fontosságára helyezi a hangsúlyt, és arra hogy a legegyszerűbb formákkal és eszközökkel is lehet nagyszerű animációkat alkotni. A sablonok adottak, ám hogy az aprócska kis formák hogyan kelnek létre, csak a fantázián múlik. A papírból kivágott aprócska kis mozzanatok külön-külön is érdekesek, ám közösen töltik meg igazán a vásznat élettel. A workshop folyamán a papírkivágásos animáció technikáját ismerhetik meg a jelentkezők, egy végtelenségig ismételhető kompozíciós animáció megalkotásával, előre elkészített sablonok segítségével.





NEMZETKÖZI MEGJELENÉS

A C3 Kulturális és Kommunikációs Központ és a <19 Szabadfogású Számítógép verseny együttműködő partnerei évek óta a német MB21 (Medien- kulturzentrum) , az osztrák U19 – Create Your World (Ars Electronica), valamint a svájci bugnplay.ch (Migros-Kulturprozent).

Célunk, hogy versenyünk díjazottjai minél több fórumon mutathassák meg tudásukat, tehát a hazai és a nemzetközi közönség előtt egyaránt. Ezért teremtünk arra lehetőséget, hogy a nyerteseink közül egy-két fiatal a díjak mellett lehetőséget kapjon külföldi eseményeken, workshopokon való részvételre is, például Linzben, az Ars Electronicán, ami az újmédia-művészet legrégebbi, legnagyobb és legrangosabb európai fesztiválja.

A magyarországi eseményen a hazai pályamunkák mellett nemzetközi partnereink díjazottjai is bemutatkoznak!